Brüksel Lahanalı Pastavilla Mantı (Lumaca) makarna tarifine Pastavilla Makarna Tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Brüksel Lahanalı Pastavilla Mantı (Lumaca)

Brüksel Lahanalı Pastavilla Mantı (Lumaca)
Pastavilla Mantı (Lumaca)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Mantı (Lumaca)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsakli zeytinyağı 
  • 100 g tavuk budu
  • 6-7 adet brüksel lahanası
  • 8 adet kiraz domates
  • Tereyağı
  • 1-2 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri

Hazırlanışı

Tavuğu küp şeklinde doğrayınız, brüksel lahanaları ortadan 2’ye bölünüz ve sarımsaklı zeytinyağda kavurunuz.  Kiraz domatesleri 4’e bölerek sosa ekleyiniz. Bir miktar kavurunuz. Bulyon suyunu ilave ediniz ve orta ateşte pişmeye bırakınız.
Pastavilla Mantı’yı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız.  
Sosa tereyağını ilave ediniz.
Makarnayı süzünüz, sosa ilave ederek birkaç saniye sote ediniz.  Son olarak parmesan peyniri koyarak karıştırınız.
Makarnanız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş