Dereotlu ve Tavuklu Pastavilla Mantı (Lumaca) tarifine Pastavilla Makarna Tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Dereotlu ve Tavuklu Pastavilla Mantı (Lumaca)

Dereotlu ve Tavuklu Pastavilla Mantı (Lumaca)
Pastavilla Mantı (Lumaca)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g  Pastavilla Mantı (Lumaca)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı 
  • 75-100 g tavuk budu
  • ½ adet sarı dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 2-3 yemek kaşığı çiğ krema
  • 1-2 tatlı kaşığı parmesan peyniri
  • Derotu
  • 1 çay bardağı bulyon suyu
  •  Karabiber

Hazırlanışı

Dolmalık biberi ve tavuk budunu küp şeklinde doğrayınız ve sarımsaklı zeytinyağda kavurunuz. Taze çekilmiş karabiber ile tatlandıranız.  Kavurduktan sonra bulyon suyu, kremayı ve  mısır tanelerini  ilave ediniz ve pişmeye bırakınız.
Pastavilla mantı’yı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız, süzünüz ve sosa ilave ediniz. İlave ettikten sonra birkaç saniye sote ediniz.
Son olarak parmesan peyniri ve dereotunu ilave ederek karıştırınız.
Makarnanız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş