Hindili Pastavilla Mantı (Lumaca) tarifine Pastavilla Makarna Tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Hindili Pastavilla Mantı (Lumaca)

Hindili Pastavilla Mantı (Lumaca)
Pastavilla Mantı (Lumaca)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Mantı (Lumaca)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı 
  • ½ ‘şer ader kırmızı ve sarı dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı tane mısır
  • 75 – 100 g hindi göğsü
  • 2 yemek kaşığı kırık parmesan peyniri
  • Birkaç yaparak taze fesleğen
  • 1 çay bardak bulyon suyu

Hazırlanışı

Dolmalık biberleri ve hindi göğsünü küp şeklinde doğrayınız. Sarımsaklı zeytinyağı ile birlikte tavaya koyunuz ve kavurunuz.  Kavurduktan sonra bulyon suyunu ilave ediniz ve hafif ateşte pişmeye bırakınız.
Pastvilla Mantı’yı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız ve süzünüz. Süzültükten sonra sosa ilave ediniz ve birkaç saniye sote ediniz. Kırık parmesan peynirini ve mısır tanelerini ilave ediniz. Son olarak birkaç yaprak taze fesleğeni irice parçalayarak ilave ediniz.
Makarnanız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş