Kurutulmuş Kayısılı Pastavilla Mantı (Lumaca) tarifi için Pastavilla Makarna Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kurutulmuş Kayısılı Pastavilla Mantı (Lumaca)

Kurutulmuş Kayısılı Pastavilla Mantı (Lumaca)
Pastavilla Mantı (Lumaca)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Mantı (Lumaca)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı 
  • 100 g tavuk budu
  • 5-6 adet kurutulmuş kayısı
  • 2-3 yemek kaşığı çiğ krema
  • Birkaç tal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1-2 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri
  • 1 çay bardağı bulyon suyu

Hazırlanışı

Kayısıyı şeritler halinde, tavuk budunu küp şeklinde doğrayınız ve sarımsaklı zeytinyağında kavurunuz.  Daha sonra taze kekik ve tereyağını ilave ediniz ve miktar daha kavurunuz. Kavurduktan sonra bulyon suyu ve kremayı ilave ediniz ve hafif ateşte pişmeye bırakınız.
Pastavilla Mantı’yı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız süzünüz ve sosa ilave ederek birkaç saniye sote ediniz. Son olarak parmesan peyniri ilave ederek karıştırınız.
Makarnanız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş