Makarnaya Sarılı Tavuk Butları tarifi için Pastavilla Makarna Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Makarnaya Sarılı Tavuk Butları

Makarnaya Sarılı Tavuk Butları
Pastavilla Linguine

Malzemeler - 4 kişilik

Yarım paket Pastavilla Linguine
Yeteri kadar su
8 adet tavuk baget
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı zeytinyağı
Tuz,biber,pul biber

Hazırlanışı

Bagetleri tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayıp kenara alın. Makarnanın düz bir şekilde içine sığacağı geniş ve yayvan bir tencereye yeteri kadar su koyun. Üzerine tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca makarnayı ekleyip, haşlayın. Makarnanın birbirine karışmamasına dikkat ederek suyunu süzün. Daha sonra düz bir tepsiye aktarın. Makarnadan küçük bir demet alarak, bir adet bagetin etrafını sarın. Uçlarının birleştiği kısım altta kalacak şekilde, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan bagetleri de aynı şekilde hazırlayın. Yoğurt, salça, hardal, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiberi küçük bir kapta karıştırın. Bir fırça yardımı ile tepsideki bagetlerin üzerine hazırladığınız karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15-20 dakika pişirip, servis yapın.

Afiyet Olsun

Paylaş