Tavuklu, Ispanaklı ve Mantarlı Pastavilla Linguine makarna tarifine Pastavilla Makarna Tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Tavuklu, Ispanaklı ve Mantarlı Pastavilla Linguine

Tavuklu, Ispanaklı ve Mantarlı Pastavilla Linguine

Malzemeler -

  • 1 paket Pastavilla Linguine
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  2 diş sarımsak,
  •  1 adet soğan
  • 20 adet mantar
  • 100 g tavuk göğsü
  •  3 yemek kaşığı krema
  • 300 g ıspanak
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri veya eski kaşar (rendelenmiş)
  •  Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Pastavilla Linguine'yi paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında pişiriniz. Tavuk göğsünü uzun, ince şeritler halinde, soğanı ve sarımsakları ince olarak doğrayınız. Mantarları iki veya üçe bölünüz. Ispanak yapraklarını ayıklayınız, yıkayınız ve süzünüz. Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında 1 dakika çeviriniz. Ardından tavukları ekleyerek sote ediniz. Tavuklar piştikten sonra mantarları ekleyerek 2 dakika daha çeviriniz. Ispanağı da ekleyerek 1 -2 dakika daha pişiriniz. Son olarak kremayı ilave ederek 2-3 dakika pişirdikten sonra ateşten alınız. Tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Makarnaları süzünüz, sosa ilave ediniz ve birkaç saniye sote ettikten sonra servis tabağına alarak üzerinde parmesan peyniri veya eski kaşar rendesi ile sıcak olarak servis yapınız.

Afiyet Olsun

Paylaş