Beğendi Soslu Makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Kırmızı Etli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Beğendi Soslu Makarna

Beğendi Soslu Makarna
Pastavilla Burgu (Rotini)

Malzemeler - 4 Kişilik

  • 1 paket Pastavilla Burgu (Rotini)
  • Yeteri kadar su
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • Yarım su bardağı domates suyu
  • 5 dal maydanoz
  • 3 adet patlıcan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Makarnayı tuz eklediğiniz suda haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, küp doğranmış soğranı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı katın ve karıştırarak soteleyin. Tavaya domates suyu, tuz ve karabiber ilave edin. Bir iki dakika sonra ocaktan alın. Kıymalı harca kıyılmış maydanoz ekleyip harmanlayın ve sucak tutun. Beğendi için patlıcanların üzerine çatalla delikler açın. Ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup, ince doğrayın. Küçük bir tencerede tereyeğını eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu gidene dek kavurun. Daha sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak hafifçe kıvam alana dek pişirin. Üzerine közlenmiş patlıcan, tuz ve karabiber ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırmaya devam ederek pişirin ve ocaktan alın. Makarnanın üzerine önce beğendiyi, sonra kıymalı harcı koyup, servis yapın.

Afiyet Olsun

Paylaş