Dana Jambonlu Pastavilla Buket (Ballerine) tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Kırmızı Etli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Dana Jambonlu Pastavilla Buket (Ballerine)

Dana Jambonlu Pastavilla Buket (Ballerine)
Pastavilla Buket (Ballerine)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Buket (Ballerine)
  • 2 tatlı kaşığı Sarımsaklı Zeytinyağı *
  • 5-6 dilim Dana jambon
  • 4-5 adet Mantar
  • 2 tutam Maydanoz
  • 50 g   Çiğ krema
  • 100 g   Domates sos
  • 2 tatlı kaşığı Parmesan peyniri rendelenmiş
  • Tuz

Hazırlanışı

Domates sos hazırlanışı: Derin bir tencerede ince doğranmış soğanları zetinyağında sararıncaya kadar kavurunuz ve rendelenmiş domatesi ilave ederek 7-8 dakika kadar pişiriniz.
Daha sonra tereyağ ve tuz ilave ediniz. (Hazırlanmış olan domates sosu buzdolabında bir kaç gün saklanabilir).

Sarımsaklı zeytinyağını tavaya koyunuz ve sararıncaya dek kavurunuz. Jambonları şerit halinde kesiniz ve tavaya ilave ederek kavurunuz.  Daha sonra doğramış olduğunuz mantarları ilave ediniz. 
Biraz kavurduktan sonra krema ve domates sosunu (lezzet ve renk verecektir) ilave ediniz.
Sos pişerken makarnaları paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente kıvamında haşlayıp süzünüz. Süzdükten sonra sosa ilave ediniz. Birkaç kez karıştırdıktan sonra doğranmış taze maydanoz ve parmesan peyniri ilave ederek dikkatlice karıştırınız.
Dana jambonlu Pastavilla Buket’iniz servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş