Dana Jambonlu Pastavilla Mantı (Lumaca) tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Kırmızı Etli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Dana Jambonlu Pastavilla Mantı (Lumaca)

Dana Jambonlu Pastavilla Mantı (Lumaca)
Pastavilla Mantı (Lumaca)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Mantı (Lumaca)
  • 2 tatlı kaşığı Sarımsaklı zeytinyağı *
  • 10 adet Kültür mantar
  • 75 – 100 g Dana jambon
  • Toz parmesan peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı  Çiğ Krema
  • Maydanoz
  • 1 çay bardak Bulyon suyu
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı

Tavaya sarımsaklı zeytinyağını koyunuz ve altını yakınız. Sarımsakları sararmaya başlayınca ortadan ikiye bölünmüş mantarları ve şerit halinde doğranmış dana jambonunu ilave ederek  3-4 dakika kavurunuz. Kavurduktan sonra bulyon suyu ve kremayı ilave ediniz ve pişmeye bırakınız.
Pastavilla Mantı’yı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız.
Sosu taze çekilmiş karabiber ile tatlandırınız ve süzülmüş makarnayı ilave ediniz.  Makarna krema ile bütünleştikten sonra son olarak parmesan peyniri ve doğranmış maydanozu ilave ederek karıştırınız. Makarnanız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş