Etli Pastavilla Buket (Ballerine) tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Kırmızı Etli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Etli Pastavilla Buket (Ballerine)

Etli Pastavilla Buket (Ballerine)
Pastavilla Buket (Ballerine)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g  Pastavilla Buket (Ballerine)
  • 2 tatlı kaşığı  Sarımsaklı zeytinyağı *
  • 100 g   Dana bonfile
  • 50 ml   Çiğ Krema
  • 2-3 yemek kaşığı Domates sosu
  • 2 tatlı kaşığı  Toz parmesan peyniri
  • Kereviz yaprağı

Hazırlanışı

Domates sos yapılışı: Derin bir tencerede ince doğranmış soğanları zetinyağında sararıncaya kadar kavurunuz ve rendelenmiş domatesi ilave ederek 7-8 dakika kadar pişiriniz.
Daha sonra tereyağ ve tuz ilave ediniz. (Hazırlanmış olan domates sosu buzdolabında bir kaç gün saklanabilir).

Dana bonfileyi şerit şeklinde doğrayınız. Tavaya sarımsaklı zeytinyağı koyarak sararıncaya kadar kavurunuz. Daha sonra bonfile parçalarını ilave ederek yüksek ateşte 2 – 3 dakika kavurunuz. Bonfileyi kavurduktan sonra çiğ krema ve domates sosunu ilave derek karıştırınız.
Sosu kısık ateşte pişerken Pastavilla Buket’i paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente kıvamında haşlayınız. Makarna haşlandıktan sonra süzünüz ve sosa ilave ederek karıştırınız. Son olarak kereviz yaprağı ve parmesan peyniri ilave ederek bir kaç saniye sote ediniz. Etli Pastavilla Buket’iniz servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş