Misket Köfteli Patlıcanlı Makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Kırmızı Etli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Misket Köfteli Patlıcanlı Makarna

Misket Köfteli Patlıcanlı Makarna
Pastavilla Buket (Ballerine)

Malzemeler - 4-6 Kişilik

  • 1 paket Pastavilla Buket (Ballerine)
  • Yeteri kadar su
  • 2 adet küçük boy patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 5-6 dal aydanoz
  • Tuz, karabiber, yenibahar, kimyon
  • Kızartmak için: Sıvı yağ

Hazırlanışı

Makarnayı tuz ilave ettiğiniz bol suda haşlayın. Süzüp yeniden tencereye alın. Patlıcanları alacalı soyup, küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin ve kurulayın. Daha sonra bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, yenibahar ve kimyon ilave edip yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 5 çorba kaşığı sıvı yağı bir tavaya alıp köfteleri kızartın. Üzerine salçayı ilave edin. Biraz çevirip, ocaktan alın. İçinde makarna bulunan tencereyi ocağa oturtup, üzerine kızarmış patlıcanları ve yağıyla birlikte köfteleri ilave edin. Bir- iki dakika tüm malzemeyi karıştırıp ateşten alın. Yapraklarına ayırdığınız maydanozu makarnaya ilave ettikten sonra servis yapın. 

Afiyet Olsun

Paylaş