Pırasalı Pastavilla Burgu (Rotini) tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Kırmızı Etli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Pırasalı Pastavilla Burgu (Rotini)

Pırasalı Pastavilla Burgu (Rotini)
Pastavilla Burgu (Rotini)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Burgu (Rotini)
  • 2 tatlı kaşığı Sarımsaklı zeytinyağı *
  •  Pırasa
  • 75 – 100 g Dana jambonu
  • 3-4 yemek kaşıığı Çiğ krema
  • 1-2 tatlı kaşığı  Parmesan peyniri
  • ½ çay bardağı bulyon suyu

Hazırlanışı

Pırasa ve dana jambonu şeritler halinde doğrayınız. Sarımsaklı zeytinyağı ile birlikte tavaya koyunuz ve kavurunuz.
Pastavilla Burgu’yu paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız. 
Dana jambonları ve pırasaları kavurduktan sonra bulyon suyunu ve kremayı sosa ilave ediniz. Makarnaları süzünüz ve sosa ilave ederek bir kaç saniye sote ediniz. Son olarak üzerinde bir tatlı kaşığı kadar sarımsaklı zeytinyağı gezdiriniz ve parmesan peyniri ilave ederek karıştırınız.
Makarnanız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş