Spaghetti Carbonara makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Kırmızı Etli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara
Pastavilla Spaghetti

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g  Pastavilla Spaghetti
  • 3 dilim  Dana jambon
  • 2 tatlı kaşığı  Toz parmesan peyniri
  • ½ su bardağı Çiğ Krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Adet  Yumurta sarısı
  • 1 tutam  Taze feleğen

Hazırlanışı

Spaghetti’yi paket üzerindeki pişirme önerisine göre pişiriniz.
Derin bir kaseye önce krema daha sonra yumurta sarısını, bir miktar parmesan, biraz tuz ve bir miktar taze çekilmiş karabiber koyunuz ve güzelce karıştırınız.
Jambonu şeritler halinde doğrayınız.
Bir tavaya bir miktar zeytinyağı koyunuz ve jambonları (yapışmaması için)  daha soğuk olan tavaya ilave ediniz ve kavurunuz. Kavurduktan sonra ocaktan alınız ve hazırlamış olduğunuz krema sos karışımını ilave ederek karıştırınız.
Daha sonra haşlanmış olan spaghettilere, yumurta sarısının pişmesi ve sosun daha hafif olması için bir miktar et suyunu (veya suda ertilen bulyonu) ilave ediniz.
Hafif sote etikten sonra Spaghetti carbonara servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş