Keçi Peynirli Pastavilla Kelebek (Farfalle) makarna tarifi için Makarna Tarifleri bölümünden Peynirli / Kremalı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Keçi Peynirli Pastavilla Kelebek (Farfalle)

Keçi Peynirli Pastavilla Kelebek (Farfalle)
Pastavilla Kelebek (Farfalle)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Kelebek (Farfalle)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı 
  • 75 g otlu keçi peyniri
  • Taze kekik
  • 5-6 adet kurutulmuş domates
  • 1-2 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri
  • 1 çay bardağı bulyon suyu
Kelebek (Farfalle)

Hazırlanışı

Pastavilla Kelebek’i paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayıız. 
Kurutulmuş domatesleri (şerit halinde) ve taze kekiği doğrayınız. Kekiğini sarımsaklı zeytinyağında birkaç saniye kavurunuz ve kurutulmuş domatesleri ekleyiniz. Birkaç dakika kavurduktan sonra bulyon suyunu ekleyiniz. Taze çekilmiş karabiber ile tatlandırınız.
Makarnaları süzünüz ve sosa ilave ederek birkaç saniye sote ediniz. Son olarak parmesan peyniri ve keçi peyniri ilave ederek karıştırınız.
Makarnanız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş