Otlu Gauda Peynirli Pastavilla Kalem (Penne Rigate) makarna tarifi için Makarna Tarifleri bölümünden Peynirli / Kremalı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Otlu Gauda Peynirli Pastavilla Kalem (Penne Rigate)

Otlu Gauda Peynirli Pastavilla Kalem (Penne Rigate)
Pastavilla Kalem (Penne Rigate)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Kalem (Penne Rigate)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı 
  • 3 adet minik kabak
  • Taze nane 
  • 1-2 tadlı kaşığı toz parmesan
  • 5-6 dilim otlu gauda peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Mini kabakları doğrayınız. Bir tavaya sarımsaklı zetinyağı koyunuz ve kavurunuz. Sarımsakları sararmaya başlayınca kabakları ilave ediniz. Kabakları birkaç dakika kavurduktan sonra bir miktar bulyon suyu ilave ediniz ve kısık ateşte pişirmeye bırakınız.
Kabakları pişerken Pastavilla Penne’leri paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente kıvamında haşlayınız.
Haşlanmış ve süzülmüş makarnaları tavaya ilave ediniz ve üzerine taze nane yaprakları serperek dikkatlice karıştırınız. Daha sonra toz parmesan, tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave ederek tekrar karıştırınız.
Makarnaları servis tabağına alınız ve üzeri dilimlenmiş otlu gauda peyniri ile süzleyerek servis ediniz.

Afiyet Olsun

Paylaş