Pastavilla Papardelle Alfredo makarna tarifi için Makarna Tarifleri bölümünden Peynirli / Kremalı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Pastavilla Papardelle Alfredo

Pastavilla Papardelle Alfredo
Pastavilla Papardelle

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g  Pastavilla Papardelle
  • 50 ml çiğ krema
  • 3-4 tatlı kaşığı toz parmesan
  • 1 tatlı kaşığı  sarımsaklı zeytinyağı   
  • Taze çekilmiş karabiber 
  • Fesleğen

Hazırlanışı

Tavaya kremayı koyunuz ve parmesan peyniri ilave ediniz. Sosa lezzet veren parmesan peyniri olacağından bolca koymanızı tavsiye ederiz.

Krema, peynir karışımı kısık ateşte kaynarken Pastavilla Papardelle’yi paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente kıvamında haşlayınız.

Makarna haşlandıktan sonra süzünüz ve sosa ilave ederek karışıtırınız. Üzerine bolca taze çekilmiş karabiber serpiniz, bir defa daha karışıtırınız ve hazırlamış olduğunuz servis tabağa alınız. Üzeri taze fesleğen yaprağı ile süzleyerek serviz ediniz.

Not:

* Bir miktar zeytinyağın içine dövülmüş sarımsak koyarak bir müddet bekletiniz. Bu şekilde hazırlanan sarımsaklı zeytinyağı diğer yemeklerinize ve salatalarınıza da lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun

Paylaş