Akdeniz Usulü Pastavilla Burgu (Rotini) makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Akdeniz Usulü Pastavilla Burgu (Rotini)

Akdeniz Usulü Pastavilla Burgu (Rotini)
Pastavilla Burgu (Rotini)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Burgu (Rotini)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı
  • ½’şer  sarı ve kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 5-6 adet mantar
  • 2-3 yemek kaşığı domates sosu
  • 10-15 adet siyah zeytin (çekirdekleri ayıklanmış)
  • 1-2 tatlı kaşığı toz parmesan
  • Bir miktar taze fesleğen
  • 1 çay bardağı bulyon suyu

Hazırlanışı

Domates sos hazırlanışı:Derin bir tencerede ince doğranmış soğanları zetinyağında sararıncaya kadar kavurunuz ve rendelenmiş domatesi ilave ederek 7-8 dakika kadar pişiriniz. Daha sonra tereyağ ve tuz ilave ediniz. (Hazırlanmış olan domates sosu buzdolabında bir kaç gün saklanabilir).

Sebzeleri doğrayınız.  Tavaya sarımsaklı zeytinyağı koyunuz. Sebzelerin aynı zamanda pişmesi için ilk önce havuç ve biberleri ilave ederek kavurunuz. Bir miktar piştikten sonra kabak ve mantarı ilave ederek hafif kavurunuz. Bulyon suyunu ilave ederek hafif ateşte pişmeye bırakınız. 

Pastavilla Burgu’yu paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız.  Sosa domates sosunu ve siyah zeytinleri ilave ediniz.  Makarnaları süzünüz ve sosa ilave ediniz. Son olarak toz parmesan peyniri ve taze fesleğen yaprakları ilave ederek karıştırınız. Makarnanız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş