Akdeniz Usulü Pastavilla Kelebek (Farfalle) makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Akdeniz Usulü Pastavilla Kelebek (Farfalle)

Akdeniz Usulü Pastavilla Kelebek (Farfalle)
Pastavilla Kelebek (Farfalle)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Kelebek (Farfalle)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı 
  • 1 adet sarı ve kırmızı biber
  • 3-4 adet minik kabak
  • 2-3 adet minik havuç
  • 1-2 adet porçini mantarı
  • Tereyağ 
  • 1-2 tatlı kaşığı toz parmesan 
  • Taze fesleğen 
  • Tuz

Hazırlanışı

Sosu sebzeleri ayıklanarak ve doğrayarak başlayınız.  Biberleri şerit halinde, kapak çevirerek üçken dilimler halinde ve porçini mantarı dilimler halinde doğrayınız.

Bir tavaya zeytinyağlı sarımsağı koyunuz. Sarımsak sararmaya başladığında havuç ve biberleri ilave ederek biraz kavurunuz. Daha sonra kapakları ilave edin ve 2 – 3 dakika daha kavurunuz son olarak mantaları ilave ediniz ve hafif ateşte pişmeye bırakınız.Bu arada Pastavilla Farfalle’leri paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente olarak haşlayınız ve süzünüz. Süzdükten sonra makarna sosuna ilave ederek 1 dakika sote ediniz. 

Son olarak bir miktar tereyağ, toz parmesan ve bir kaç yaprak fesleğen ilave ediniz, karıştırınız ve sıcak olarak servis yapınız. 

* Bir miktar zeytinyağın içine dövülmüş sarımsak koyarak bir müddet bekletiniz. Bu şekilde hazırlanan sarımsaklı zeytinyağı diğer yemeklerinize ve salatalarınıza da lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun

Paylaş