Enginar ve Mantarlı Pastavilla Linguine makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Enginar ve Mantarlı Pastavilla Linguine

Enginar ve Mantarlı Pastavilla Linguine
Pastavilla Linguine

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Linguine
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zetyinyağı 
  • 1-2 adet taze enginar (tabanı)
  • 7 adet mantar
  • 3-4 yemek kaşığı domates sosu
  • 1- tatlı kaşığı toz parmesan peyniri  
  • Taze fesleğen 
  • 1 kahve fincan beyaz şarap
  • 1 çay bardağı bulyon suyu

Hazırlanışı

Derin bir tencerede ince doğranmış soğanları zetinyağında sararıncaya kadar kavurunuz ve rendelenmiş domatesi ilave ederek 7-8 dakika kadar pişiriniz. Daha sonra tereyağ ve tuz ilave ediniz. (Hazırlanmış olan domates sosu buzdolabında bir kaç gün saklanabilir).

Enginarı ve mantarları dilimleyiniz. Tavaya sarımsaklı zeytinyağı, mantar ve enginarları koyunuz ve 2- 4 dakika kavurunuz. Kavurduktan sonra beyaz şarabı ilave ediniz.

Alkolü uçtuktan sonra domates sosunu ve bulyon suyunu ilave ediniz. Sosu hafif ateşte pişerken Pastavilla Linguine’yi paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente kıvamında haşlayınız ve süzünüz. Makarnaları sosa ilave ederek karıştırınız. Son olarak parmesan peyniri ve irice doğranmış fesleğen yaprakları ilave ederek karıştırınız. Makarnanız servise hazırdır. 

Afiyet Olsun

Paylaş