Enginarlı Pastavilla Rigatoni makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Enginarlı Pastavilla Rigatoni

Enginarlı Pastavilla Rigatoni
Pastavilla Rigatoni

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Rigatoni
  • 2 tatlı kaşığı  sarımsaklı zeytinyağı 
  • 1 adet  renkli dolmalık biber
  • 5-6 adet enginar kalbi
  • 5-6 adet kiraz domates
  • 2 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri
  • 5-6 yaprak taze fesleğen 
  • Tuz 

Hazırlanışı

Sarımsaklı zeytinyağını bir miktar kavurunuz. Biberler Rigatoni makarna boyudunda keserek, sararıncaya dek sarımsaklı zeytinyağında kavurunuz. Enginar kalpleri ikiye bölünüz ve tavaya ilave edilerek birkac dakika kavurunuz. Daha sonra bir miktar bulyon ilave ederek daha lezzetli olması için tavanın kapağı  kapatarak pişiriniz. 

Makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente olarak haşlayınız (çok fazla haşlanmamasına dikkat ediniz). Kiraz domatesleri 2’ye bölerek sosa ilave ediniz. Makarnaları süzdükten sonra sosa ilave ederek karıştırınız. Enginarlı Pastavilla  Rigatoni’niz  servise hazır. Arzuya göre üzerine taze çekilmiş karabiber serperek tatlandırabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Paylaş