Ispanak Köklü Pastavilla Rigatoni makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Ispanak Köklü Pastavilla Rigatoni

Ispanak Köklü Pastavilla Rigatoni
Pastavilla Rigatoni

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Rigatoni
  • 2 tatlı kaşığı  sarımsaklı zeytinyağı 
  • 4-5 adet  ıspanak kökü
  • 5-6 adet  mantar (konserve)
  • 2-3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1-2 tatlı kaşığı taze fesleğen (zeytinyağı ile çekilmiş)
  • 4-5 adet kiraz domates 
  • Tuz 

Hazırlanışı

Domates sos hazırlanışı: Derin bir tencerede ince doğranmış soğanları zetinyağında sararıncaya kadar kavurunuz ve rendelenmiş domatesi ilave ederek 7-8 dakika kadar pişiriniz. Daha sonra tereyağ ve tuz ilave ediniz. (Hazırlanmış olan domates sosu buzdolabında bir kaç gün saklanabilir).

Tavaya zeytinyağlı sarımak koyarak sararıncaya kadar hafif ateşte kavurunuz. Daha sonra mantarları ilave ediniz ve bir miktar kavurunuz. Ispanak kökleri doğradıktan sonra tavaya ilave ediniz ve 2-3 dakika kavurunuz.  

Üzerine domates sosunu ve fesleğen sosunu ilave ediniz ve karıştırınız, hafif ateş üzerinde pişmeye bırakınız.  Bu ara Pastavilla Rigatoni’leri paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente kıvamında haşlayınız. Makarnaları süzdükten sonra sosa ilave ediniz ve karıştırınız. Son olarak 4’e bölünmüş kiraz domatesleri ilave ederek bir kaç saniye sote ediniz.

Afiyet Olsun

Paylaş