Ispanaklı Pastavilla Kelebek (Farfalle) makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Ispanaklı Pastavilla Kelebek (Farfalle)

Ispanaklı Pastavilla Kelebek (Farfalle)
Pastavilla Kelebek (Farfalle)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Kelebek (Farfalle)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı 
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber 
  • Birkaç yaprak ıspanak
  • 1 yemek kaşığı ceviz (kabaca doğranmış)
  • 1-2 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı bulyon suyu 
  • Karabiber

Hazırlanışı

Dolmalık biberleri küp şeklinde doğrayınız ve sarımsaklı zeytinyağda kavurunuz. Bir kaç dakika kavurduktan sonra bulyon suyunu ıspanağı ve tereyağı ilave ediniz. Taze çekilmiş karabiber ile tatlandırınız ve pişmeye bırakınız.

Pastavilla Kelebeğ’i paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız ve süzünüz. Süzdükten sonra sosa ilave ederek bir kaç saniye sote ediniz. Son olarak ceviz ve parmesan peyniri ilave ederek karıştırınız.

Afiyet Olsun

Paylaş