Ispanaklı ve Pastırmalı Fırın Makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Ispanaklı ve Pastırmalı Fırın Makarna

Ispanaklı ve Pastırmalı Fırın Makarna
Pastavilla Mezzanelli

Malzemeler - 6 kişilik

1 paket Pastavilla Fırın Makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kg ıspanak
Tuz, karabiber
1 soğan
25 gr dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
100 ml krema
100 gr pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:
2.5 su bardağı süt Tuz, karabiber
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Pastavilla Fırın Makarna’yı dişe gelecek şekilde haşlayın ve suyunu süzün. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip karıştırın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstığı ilave edip soteleyin. 2-3 dakika sonra ıspanağı ilave edip pişirin. Kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Sos için tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Un ilave edip kavurun. 2.5 su bardağı sütü ekleyip muhallebi kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Makarnayı beşamel sos ile karıştırın. Makarnanın 1/3`ünü yağlanmış fırın kabına yayın. Yarım su bardağı kaşar peynirini serpin. Ispanak harcının yarısını üzerine ekleyin. Kalan fırın makarnanın yarısını üzerine yayın. Yarım su bardağı kaşar peynirini serpin. Kalan ıspanaklı harcı makarnanın üzerine yaydıktan sonra kalan makarnayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kalan kaşar peynirini üzerine ekleyip yayın ve tekrar fırına verip kızarıncaya kadar pişirin. Pastırmaları küp şeklinde doğrayıp tavada hafif kızartın. Fırından çıkardığınız makarnanın üzerine serpin. Servis yapın.

Afiyet Olsun

Paylaş