Kabaklı Pastavilla Mantı (Lumaca) tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Kabaklı Pastavilla Mantı (Lumaca)

Kabaklı Pastavilla Mantı (Lumaca)
Pastavilla Mantı (Lumaca)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Mantı (Lumaca)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı 
  • 4 adet minik kabak
  • 5-6 adet kurutulmuş domates
  • 2-3 yemek kaşığı çiğ krema
  • Bir miktar kereviz yaprağı
  • 1-2 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri
  • 1 çay bardağı bulyon suyu 
  • Karabiber

Hazırlanışı

Kabakları çevirerek üçgen şeklinde ve kurutulmuş domatesleri şeritler halinde doğrayınız ve sarımsaklı zeytinyağında kavurunuz. Birkaç dakika kavurduktan sonra bulyon suyunu ilave ederek pişmeye bırakınız. 

Pastavilla Mantı’yı paket üzerindeki pişirme önerisine ugyun olarak al-dente kıvmanıda haşlayınız. Sebzeler piştikten sonra kremayı ilave ediniz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırınız.  Makarnayı süzünüz ve sosa ilave ederek birkaç saniye sote ediniz. Son olarak kereviz yaprakları ve parmesan peyniri ilave ederek karıştırınız.

Afiyet Olsun

Paylaş