Pastavilla Kalem (Penne Rigate) Arrabbiata makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Pastavilla Kalem (Penne Rigate) Arrabbiata

Pastavilla Kalem (Penne Rigate) Arrabbiata
Pastavilla Kalem (Penne Rigate)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Kalem (Penne Rigate)
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zetyinyağı  
  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı domates sosu
  • 7-9 adet kiraz domates 
  • Tereyağı toz parmesan 
  • Çekilmiş maydanoz

Hazırlanışı

Domates sos hazırlanışı:Derin bir tencerede ince doğranmış soğanları zetinyağında sararıncaya kadar kavurunuz ve rendelenmiş domatesi ilave ederek 7-8 dakika kadar pişiriniz. Daha sonra tereyağ ve tuz ilave ediniz. (Hazırlanmış olan domates sosu buzdolabında bir kaç gün saklanabilir).

Tavaya bir miktar sarımsaklı zeytinyağı ve pul biber koyunuz. Sarımsak sarartıktan sonra domates sosunu ilave ediniz.  Makarnaları paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız. Makarnalar pişerken sosa bir yemek kaşığı kadar tereyağı ve ortadan bölünmüş kiraz domatesleri ilave ediniz. Makarnaları süzünüz ve sosa ilave ederek karıştırınız.

Son olarak doğranmış maydanozu ve parmesan peynirini ilave ediniz, karıştırınız. Makarnanız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş