Patlıcanlı Pastavilla Burgu (Rotini) makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Patlıcanlı Pastavilla Burgu (Rotini)

Patlıcanlı Pastavilla Burgu (Rotini)
Pastavilla Burgu (Rotini)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g  Pastavilla Burgu (Rotini)
  • 2 yemek kaşığı çiğ krema
  • 2 -3 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri
  • 2 tatlı kaşığı  sarımsaklı zeytinyağı 
  • 2 adet   közlenmiş sarımsak
  • 1 adet   közlenmiş patlıcan 
  • 1 adet   yumurta

Hazırlanışı

Tavaya sarımsaklı zeytinyağı koyunuz ve sarımsakları sararıncaya kadar kavurunuz. Közlenmiş ve ayıklanmış sarımsak ve küp şeklinde doğranmış közlenmiş patlıcanı ilave ediniz.

Hafif karıştırdıktan sonra pişmeye bırakınız.Bu ara Pastavilla Burgu’yu paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente kıvamında haşlayınız. Tavayı kenara alınız ve makarna pişerken sosunu tamamlamak için bir kaba yumurta sarısını çiğ krema ve toz parmesan peyniri koyunuz tuz ve karabiber ile tatlandırarak karıştırınız.  Bu arada haşlanmış olan makarnaları süzünüz.  

Krema yumurta karışımı ve makarnaları tavaya ilave ederek bir dakika kadar sote ediniz. Patlıcanlı burgu’nuz servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Paylaş