Patlıcanlı Pastavilla Kelebek (Farfalle) makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Patlıcanlı Pastavilla Kelebek (Farfalle)

Patlıcanlı Pastavilla Kelebek (Farfalle)
Pastavilla Kelebek (Farfalle)

Malzemeler -

  • 1 paket Pastavilla Kelebek (Farfalle)
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  •  1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı frenk soğanı
  • Maydanoz, tuz, karabiber

Hazırlanışı

Pastavilla Kelebek (Farfalle)'yi paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız. Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayınız. Doğranmış patlıcanları nişastaya bulayınız ve kızgın yağda altın sarısı renk olana kadar kızartınız. Biberi uzun ince şeritler halinde oğrayınız ve zeytinyağında sote ediniz. Makarnaları süzünüz kızarttığınız patlıcan ve biberler ile karıştırınız. Tuz ve karabiber ile tatlandırınız Üzerine doğradığınız frenk soğanını ve maydanozu serperek sıcak olarak servis yapınız.

Afiyet Olsun

Paylaş