Porçini Mantarlı Pastavilla Papardelle makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Porçini Mantarlı Pastavilla Papardelle

Porçini Mantarlı Pastavilla Papardelle
Pastavilla Papardelle

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 80 – 100 g Pastavilla Papardelle
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı 
  • 100 g porçini mantarı
  • 4 yemek kaşığı çiğ krema
  • 1-2 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri
  • Birkaç yaprak taze fesleğen 
  • Bulyon suyu

Hazırlanışı

Porçini mantarları dilimler halinde doğrayınız. Tavaya sarımsaklı zeytinyağını ve porçini mantarları koyunuz ve yüksek ateşte 1-2 dakika kavurunuz. Üzerine yaklaşık bir çay bardağı bulyon suyu ve 3-4 yemek kaşığı çiğ krema ilave ediniz.  

Pastavilla Papardelle’yi paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayarak süzünüz. Sosa bir miktar taze çekilmiş karabiber ve makarnaları ilave ederek karışıtırınız. Son olarak toz parmesan peyniri ilave ediniz, karıştırınız. 

Afiyet Olsun

Paylaş