Rezeneli Pastavilla Mantı (Lumaca) makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Rezeneli Pastavilla Mantı (Lumaca)

Rezeneli Pastavilla Mantı (Lumaca)
Pastavilla Mantı (Lumaca)

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g Pastavilla Mantı (Lumaca)
  • 2 tatlı kaşığı  sarımsaklı zeytinyağı  
  • 1 adet rezene
  • 4-5 adet kurutulmuş domates 
  • Tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri 
  • Taze nane 
  • Tuz

Hazırlanışı

Rezeneyi  ince halka şeklinde doğrağınız. Bir tavaya sarımsaklı zeytinyağı koyunuz ve ısıtınız. Isındıktan sonra rezeneyi ilave ediniz ve hafif ateşte birkaç dakika kavurunuz. Kurutulmuş domatesleri şerit halinde doğrayınız ve tavaya ilave ederek birkaç dakika kavurunuz.

Kavurduktan sonra bir miktar bulyon suyu ilave ediniz ve pişmeye bırakınız. Pastavilla Mantıları paket üzerindeki pişirme tarifine göre al-dente kıvamında haşlayınız, süzünüz ve sosa ilave ediniz. Son olarak sırasıyla tereyağ, toz parmesan peyniri ve birkaç fesleğen yaprağı ve tuz ilave ederek karıştırınız.

Afiyet Olsun

Paylaş