Taze Enginarli Pastvilla Linguine makarna tarifine ulaşmak için Makarna Tarifleri bölümünden Sebzeli sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Taze Enginarli Pastvilla Linguine

Taze Enginarli Pastvilla Linguine
Pastavilla Linguine

Malzemeler - 1 Kişilik

  • 100 – 150 g  Pastavilla Linguine
  • 2-3 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı  
  • 2 adet enginar
  • ½ yemek kaşığı tereyağı
  • Birkaç adet rezene yaprağı
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan
  • ½ bardak  beyaz şarap
  • Bir miktar bulyon suyu
  • Karabiber

Hazırlanışı

Taze Enginar göbekleri (tabanları) dilimleyiniz. Tavada sarımsaklı zeytinyağı ile sarımsakları sararıncaya kadar kavurunuz ve dilimlenmiş enginarı ilave ederek kısık ateşte bir miktar daha kavurunuz. Daha sonra şarabı ilave ediniz.

Şarabı tadını bıraktıktan ve alkolu uçtuktan sonra bulyon suyunu ilave ediniz. Enginarları pişerken Pastavilla Linguine’yi paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente kıvamında haşlayınız ve süzünüz.

Süztükten sonra enginarlı sosa ilave ediniz. Daha sonra sırasıyla tereyağı, rezene yaprakları ve toz parmesanı ilave ederek karışıtırınız. Son olarak biraz taze çekilmiş karabiber ilave ederek sıcak olarak servis ediniz. 

Afiyet Olsun

Paylaş