Acil Makarna Yardımı!

  • Su çok geç kaynıyor



    Isıyı çabuk ileten bir tencere kullanın ve su kaynayıncaya kadar kapağı kapatın. Hem zaman hem de enerji tasarrufu etmiş olacaksınız.

  • İmdat makarna suyu taşıyor



    Bir bardak buz gibi soğuk suyu hazırda bulundurun, böylece makarna suyunun taşmasına yakın hemen bir miktar soğuk su ilave ederek taşmasını önleyebilirsiniz. Ancak sadece taşmasını önleyecek kadar soğuk su ilave edin, su kaynamaya devam etmelidir. Daha sonra ateşi suyu kaynatacak ancak taşmayacak şekilde kısın.

  • İmdat makarnalar birbirine yapışıyor



    Az su mu kullandınız? (1000 gram su – 100 gram makarna -10 gram tuz kuralını unutmayın) Pişerken kapağını mı kapattınız yoksa ara sıra karıştırmayı mı unutunuz? Makarnalar bol suda kapağı kapatmadan haşlanmalıdır ve ara sıra karıştırmalıdır, aksi takdirde yapışabilir. Makarna ayrıca çok uzun süzüldüğü zaman yapışabilir. Makarna servis edilinceye kadar daima hafif nemli kalmalıdır.

  • Tencere makarna piştikten sonra gri bir renk alıyor



    Tuzu daima su kaynadıktan sonra ilave ediniz, yoksa tencerede gri bir tabaka oluşabilir. Makarnaları süzdükten sonra tencereyi hemen soğuk su ile çalkalayın. Yine de gri bir tabaka oluştuysa biraz sirke ile temizleyebilirsiniz.

  • Makarna hazır ama sos hazır değil



    Bu aslında hiç olmamalıdır. Ancak kazara böyle bir şey olduysa makarna haşlama suyundan 1 bardak geniş bir kaseye dökün ve süzülmüş olan makarnaları ilave ederek karıştırın ve sosu hazır oluncaya kadar benmari usulü (sıcak su banyosu) sıcak tutun.

  • Sos hazır ama makarna değil



    Sosu geniş bir kaseye koyun ve kapağını kapatarak fırında 50 derecede sıcak tutun. Daha sonra pişmiş olan makarnaları sos ile hızlı bir şekilde karıştırın.

Paylaş