Makarna Nasıl Üretilir?

  • İrmik ve su teknede yoğurularak hamur elde edilir. Zenginleştirilmiş veya katkılı üretim yapılacaksa, ürüne göre yumurta tozu, sebze tozu, vitamin gibi katkı maddeleri ilave edilmektedir. Hazırlanan hamur kalıplarda şekil aldıktan sonra kurutuculara gönderilir. Kurutma süresi makarnanın şekline göre 5 ile 16 saat arasında değişmektedir. Kurutulan makarnalar silolara alınır ve soğuduktan sonra paketlenir.

  • Saklanması



    Makarnalar rutubet, aşırı sıcak ve doğrudan güneş ışığından korunmalıdır.

  • Olumsuz şartlarda depolandığında olabilecek sorunlar



    Makarnalarda en sık rastlanan müşteri şikayeti böceklenme ile ilgilidir. Bütün markalar da bu sorunla karşılaşmaktadır. Makarna temiz, haşeresiz bir ortamda depolanmadığı zaman böceklerin makarnaya bulaşması son derece kolaydır.

    Proses gereği (paketlerin patlamasını önlemek için paketleme sırasında içeri giren havayı dışarı çıkarabilmek için) makarna paketlerinin arkasında minik delikler bulunmaktadır. Böceklerin bu deliklerden ve kullanılan OPP malzemeyi delerek içeri girebildiği gözlemlenmiştir.

    Bu tür durumlarla karşılaştığınızda mutlaka Pastavilla ile iletişime geçiniz. Böylece hem sizlere daha detaylı bilgi verebiliriz hem de satış noktasını kontrol edebiliriz.

Paylaş